Als je een tweedehands brommobiel wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om een goede koop te doen. Hieronder vind je enkele tips:

1. Controleer de papieren: Controleer of alle vereiste papieren voor de brommobiel er zijn, zoals het kentekenbewijs, de verzekeringspapieren en het keuringsbewijs. Zorg ervoor dat de papieren compleet zijn en dat de gegevens op de papieren overeenkomen met de gegevens op de brommobiel zelf.

2. Controleer de staat van de brommobiel: Controleer de algehele staat van de brommobiel, zoals de carrosserie, de motor, de remmen en de verlichting. Let op eventuele beschadigingen of mankementen. Een proefrit maken is aan te raden, zodat je kunt voelen hoe de brommobiel rijdt.

3. Vraag naar onderhoudsgeschiedenis: Vraag naar de onderhoudsgeschiedenis van de brommobiel. Het is belangrijk om te weten of er regelmatig onderhoud is uitgevoerd en of er eventuele reparaties zijn uitgevoerd.

4. Check de verkoper: Controleer of de verkoper betrouwbaar is, en of het een echt bedrijf is.

5. Vraag naar garantie: Vraag naar eventuele garantie die de verkoper biedt, zodat je beschermd bent als er na aankoop toch problemen blijken te zijn.

Door deze zaken goed te controleren kun je een betere inschatting maken van de staat van een tweedehands brommobiel en een weloverwogen beslissing maken of je wel of niet tot aankoop overgaat.